HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Zutphen kan waarschijnlijk toch in Broederenkerk blijven
28-04-2011
Het voorstel van het college van Zutphen ruim een maand geleden om de centrale bibliotheek in de historische Broederenkerk te sluiten en onder te brengen in het filiaal Warnsveld, lijkt nu van de baan. In het vandaag gepresenteerde definitieve voorstel wordt gesteld dat de bibliotheek in de Broederenkerk kan blijven.
Het voorstel leidde tot zoveel protesten dat het Zutphense college mede om die reden heeft besloten het voorstel aan te passen.  

Op basis van de reacties uit de samenleving heeft het college het concept bezuinigingvoorstel op diverse onderdelen inhoudelijk en/of financieel aangepast.
 'We vinden het belangrijk dat het nieuwe voorstel dat we aan de gemeenteraad voorleggen aansluit bij de wensen in onze samenleving, dat we de bezuinigingstaakstelling halen en dat het voorstel ook in de praktijk haalbaar is. Rekening houdend met deze aspecten, hebben we ons concept bezuinigingvoorstel van 10 maart kritisch tegen het licht gehouden,' aldus het college vandaag op de website van de gemeente Zutphen
'Vooral de plannen voor de bibliotheek stuitten op forse kritiek. Ons voorstel om te investeren in een "cultureel hart" slaat niet bij iedereen aan,' zo stelt het Zutphense college.
In de nieuwe bezuinigingsvoorstellen blijft de bibliotheek in de Broederenkerk, waarbij het college voorstelt te zoeken naar een bundeling met andere culturele functies in het Broederenklooster (waaronder het Stedelijk Museum).

Op 31 mei zal de Zutphense gemeenteraad beslissen over het nieuwe voorstel.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie