HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar brengt boek met verhalen van senioren uit
03-05-2011
Op 28 april is het door de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar uitgebrachte boekje Rondom de tafel; verhalen over Wassenaar gepresenteerd.
Het boek bevat herinneringen van zeventien Wassenaarders, bijeengebracht en opgeschreven door Anne van Delft en Peet van Duijnhoven. Het eerste exemplaar werd door de oudste deelneemster/vertelster, mevrouw Heijbroek-Loder, uitgereikt aan de Wassenaarse burgemeester Jan Hoekema.

Zeventien senioren uit Wassenaar vertelden elkaar rondom een ‘verhalentafel’ herinneringen. Al vertellend en luisterend ontstond zo een beeld van het leven in Wassenaar in bijna een eeuw. Rondom de tafel; verhalen over Wassenaar bevat tevens beeldmateriaal uit de privécollecties van de deelnemers en een voorwoord van Robert van Lit, van de Historische Vereniging Oud Wassenaer.

Samenstellers Peet van Duijnhoven en Anne van Delft zeggen over het boek: ‘Het laat zien hoe waardevol het werk aan een verhalentafel kan zijn. Door de bundeling wordt de rijkdom van levensverhalen zichtbaar.’

Het boek is een uitgave van de Bibliotheek Voorschoten- Wassenaar en is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland in het kader van het project cultuurparticipatie voor senioren.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

A.G.C.Blonk
6-7-2011 13:40
Waar kan ik het betreffende boekje kopen ?.
Bij voorbaat dank
K. de Vos
29-6-2016 10:54
 Is dit boekje al toegankelijk voor slechtzienden en of eventueel blinden? Als dit niet het geval is kan Stichting Dedicon dit tegen een redelijke vergoeding laten inspreken door vrijwilligers, dan heeft iedereen er plezier van.
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar
30-6-2016 14:29
Dit boekje is te leen in onze bibliotheek. Er is geen gesproken versie van beschikbaar. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie