HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Almere: mogelijk blijft alleen centrale bibliotheek vanwege bezuinigingen
03-05-2011
In een uitzending van Omroep Flevoland spreekt directeur Chris Wiersma van de Bibliotheek Almere zijn zorg uit over de consequenties van mogelijke gemeentelijke bezuinigingen voor de bibliotheek. De Bibliotheek Almere moet in het collegevoorstel in de jaren 2012-2014 jaarlijks 548.00 euro inleveren en in 2015 zelfs 730.000 euro.
Wiersma zegt in de betreffende uitzending dat de bezuiniging zou betekenen dat de vestigingen in Haven en Buiten gesloten moeten worden en dat dan alleen nog de centrale vestiging in Stad overblijft. In plaats van de huidige bibliotheekvestigingen in Haven en Buiten zouden dan nog slechts een ‘soort loketten komen waar bestelde boeken opgehaald kunnen worden, een zo armzalige dienstverlening, dat ik niet weet of we dat dan überhaupt moeten doen,’ aldus Wiersma.

Burgemeester en wethouders in Almere willen de komende jaren in het totaal 24,5 miljoen euro bezuinigen, waarvan 1.7 miljoen binnen de kunst- en cultuursector, zo blijkt uit de op 28 april door het Almeerse college gepresenteerde Voorjaarsnota 2012-2015 (PDF). Op 16 juni zal de Almeerse gemeenteraad een definitief besluit nemen over de in de Voorjaarsnota neergelegde voorstellen.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie