HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Noord-Veluwe: sluiting filialen dreigt vanwege bezuinigingen
06-05-2011
Meerdere bibliotheekvestigingen binnen het werkgebied van Bibliotheek Noord-Veluwe moeten de komende jaren waarschijnlijk de deuren sluiten als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen.
De vijf gemeenten waarvoor de Bibliotheek Noord-Veluwe de bibliotheken verzorgt hebben zware bezuinigingen aangekondigd. Voor 2012 moet zo'n 175.000 euro worden ingeleverd. .Dit bedrag loopt op tot 300.000 euro in 2014. Dat is ongeveer twintig procent van de totale begroting van de bibliotheek.

De vestiging in Wapenveld sluit in 2012. Ook de bibliobus in Oldebroek (Hattemerbroek, Noordeinde en 't Loo) wordt opgeheven. De openingstijden van de vestigingen in Hattem en 't Harde worden teruggebracht. 'En als men de aangekondigde bezuinigingen doorzet, vrees ik ook voor het voortbestaan van de vestigingen in Oldebroek en 't Harde,' zo wordt directeur Hetty Kruithof van Bibliotheek Noord-Veluwe geciteerd in de Stentor.

Gedwongen ontslagen zullen niet te vermijden zijn. Herhuisvesting van bibliotheken wordt overwogen, evenals het bezuinigen op de ondersteuning van het taal- en leesonderwijs aan basisscholen.

Met uitzondering van Hattem moeten de gemeenteraden van de betrokken gemeenten nog besluiten over de collegevoorstellen. Directeur Kruithof hoopt dat de voorstellen dan nog enigszins aangepast en verzacht worden.

Omdat de gemeente Epe, die ook binnen het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe valt,  pas in 2013 gaat bezuinigen, is nu nog niet in te schatten wat de gevolgen in Epe en Vaassen gaan zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie