HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB: vakberaden naar SIOB en PSO's
10-05-2011
De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) meldt dat de vakberaden, die voorheen onder de brancheorganisatie vielen, zijn 'losgekoppeld' en een nieuw 'onderdak' hebben gekregen bij het SIOB en bij de Stichting Samenwerkende PSO’s.
De VOB meldt op haar website: 'Omdat de nieuwe VOB geen inhoudelijk profiel meer heeft is dit jaar uitvoerig met de vakberaden overlegd over hun plek in de nieuwe structuur van het bibliotheekstelsel.' Het SIOB heeft aangeboden de vakberaden een eigen plek te geven op het dit jaar te ontwikkelen digitale kennisontwikkelings- en –uitwisselingsplatform voor de branche. Enkele vakberaden kunnen 'onderdak' vinden bij het SIOB, enkele bij de Stichting PSO’s.

Vorig jaar kregen de vakberaden als overgangsmaatregel nog een laatste financiële ondersteuning van de VOB. De VOB heeft toegezegd een afsluitende bijeenkomst voor de deelnemers van de vakberaden te organiseren rond het thema 'netwerkvorming en dynamisch houden van netwerken op basis van de eigen kracht'.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie