HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Overijsselse bibliotheken week dicht vanwege nieuw bibliotheeksysteem
10-05-2011
In verband met de overgang naar een nieuw bibliotheeksysteem, Bicat Wise, zullen de meeste Overijsselse bibliotheken in de week van 16 tot en met 22 mei gesloten zijn.
Uitleningen, innames, reserveringen en verlengingen kunnen in deze week niet verwerkt worden. De meeste Overijsselse bibliotheken, met uitzondering van de bibliotheken van Hengelo, Enschede, Deventer en Nijverdal, zijn daarom genoodzaakt een week te sluiten. De sluiting van een week is noodzakelijk omdat er miljoenen titels overgezet moeten worden samen met alle 300.000 leden die De Overijsselse Bibliotheek kent. Daarnaast wordt het vernieuwde systeem grondig getest.

Met het nieuwe systeem streeft de bibliotheek naar een efficiëntere werkwijze voor bijvoorbeeld het verwerken van klantreserveringen, boekgroepering en veranderingen in klantenbestanden. Verbeteringen in het systeem zijn intern gericht en alleen voor de medewerkers zichtbaar.

Tijdens de sluitingsweek is ook het online verlengen en reserveren via de catalogus niet mogelijk. De uitleentermijn wordt in de meeste gevallen met een week verlengd.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Tryntsje van Vessem
26-5-2011 19:00
ben zelf medewerker bibliotheek en dus erg nieuwsgierig naar de naam van dit nieuwe systeem! beetje vreemd dat dat niet vermeld stond want "we willen toch weten, hoe anderen dat doen"? :)  en hoe staat het in vergelijking met andere bibliotheeksystemen?
Bart Janssen
26-5-2011 19:35
Het ging om Bicat Wise... Die informatie is nu toegevoegd aan het bericht.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie