HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering Nationaal Keurmerk Mediawijsheid
12-05-2011
Gisteren is door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij het 'Nationaal Keurmerk Mediawijsheid' gelanceerd voor organisaties waar een gecertificeerd Nationaal MediaCoach werkzaam is.
Sinds 2007 zijn er in Nederland meer dan 650 Nationaal MediaCoaches opgeleid, die binnen diverse organisaties daadwerkelijk en actief de mediawijsheid van jeugd, ouders en professionele opvoeders verbeteren. De Nationaal MediaCoach is binnen deze organisaties het professionele aanspreekpunt en initiator van mediawijsheidprojecten. 

Het Nationale Keurmerk Mediawijsheid geeft aan dat een organisatie het belang van de ontwikkeling van mediawijsheid bij jeugd, ouders en andere volwassenen onderkent en dit in het beleid heeft opgenomen. Deze organisatie heeft een gecertificeerd Nationaal MediaCoach in dienst als professioneel aanspreekpunt en initiator van mediawijsheidprojecten. De Nationaal MediaCoach heeft de Nationale Opleiding MediaCoach succesvol afgerond en neemt elk jaar deel aan het terugkomprogramma, zo meldt de Nationale Opleiding MediaCoach (NOMC), dat onder de Nationale Academie voor Media en Maatschappij valt.

Verschillende bibliotheken melden het keurmerk te hebben.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie