HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
College Almelo: sluit bibliotheekfialen maar
18-05-2011
Het college van B&W van Almelo wil dat de Bibliotheek Almelo het volgende jaar met anderhalve ton minder doet en heeft directeur Jan Krol laten weten dat hij zijn filialen maar moet sluiten.
‘Als we de filialen Schelfhorst en Hercales dicht doen, dan schieten we daar eigenlijk weinig mee op’, aldus Krol vandaag in De Twentsche Courant Tubantia. Het filiaal in wijkcentrum Schelfhorst kost aan exploitatie 19.000 euro per jaar (12.000 euro voor schoonmaak, 7000 euro voor energie), uit een in het begin van de jaren tachtig gesloten overeenkomst vloeit voort dat de bibliotheek geen huur verschuldigd is aan de gemeente, van wie zij de ruimte huurt.

Het filiaal Heracles in het Polmanstadion is een ander verhaal: de huurkosten zijn er dit jaar 99.000 euo, waar in totaal 16.000 euro bijkomt voor schoonmaak en energie. Krol: ‘We zitten tot 2014 vast aan het huurcontract met de stichting die het stadion exploiteert. En William Pingen, de voorzitter, heeft me al gewaarschuwd dat hij ons aan het contract zal houden.

Het is niet de eerste keer dat de Bibiotheek Almelo en Jan Krol te maken krijgen met bezuinigingen. ‘Sinds in 1983 de Bibliotheekwet buiten werking werd gesteld moeten we het elke vier jaar met minder doen’, zegt Krol tegen Omroep Almelo.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie