HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Gelderland Zuid in tv-programma Job Experience
19-05-2011
Op 14 en 15 mei is door RTL 5 een aflevering uitgezonden van het tv-programma Job Experience, waarin een medewerker van Bibliotheek Gelderland Zuid,  Lieteke Aalbers,  voor een dag van baan wisselt met Jeroen Schonewille, werkzaam bij afvalverwerkingsbedrijf Attero.
Job Experience is een jongerenprogramma waarin medewerkers van heel verschillende bedrijven een dagje met elkaar meelopen om een idee te krijgen hoe alles reilt en zeilt op de andere werkplek.

De VOB-commissie WGZ & HRM omarmde eind 2010 de deelname aan het tv- programma, met als uitgangspunt het laten zien hoe een moderne bibliotheek anno 2011 werkt. Gekozen is voor Bibliotheek Gelderland Zuid met Mariënburg te Nijmegen als grootste van 22 bibliotheken (verdeeld over 6 gemeentes). In RTL Job Experience worden de doelstellingen van een moderne bibliotheek zoveel mogelijk besproken en in beeld gebracht. Aandacht gaat daarbij uit naar het bereiken van jongeren, het optimaliseren van de relatie met scholen, het laten zien dat de bieb is meer dan boekenlenen en projectmatige aanpak zoals 'mediawijsheid' en laaggeletterdheid.

De tv-opnamen waren medio april. Er is gefilmd in bibliotheek Zwanenveld, waar een groep van basisschool De Meiboom de bibliotheek bezoekt. Daarna is er op het Montessori College een les mediawijsheid gevold. Op de Mariënburg in Nijmegen is een voorbereiden overleg gefilmd over activiteiten rondom de onthulling van portretten van de 4 Nijmeegse stadsdichters, geschilderd door Mireille Ligterink. Tevens hebben enkele singer-songwriters in ‘ Nijmegen Unplugged’ hun muzikale talenten ten gehoor gebracht.

De aflevering is terug te bekijken op de website van RTL 5.  Meer informatie op www.werkenindebibliotheek.nl
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie