HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Krist Biebauw nieuwe directeur Bibliotheek Stad Gent
20-05-2011
Het college van burgemeester en schepenen heeft de wervingsreserve voor directeur Bibliotheek Stad Gent goedgekeurd, Krist Biebauw wordt de nieuwe directeur.
De 42-jarige Biebauw is momenteel coördinator Team Cultuur & Samenleving bij LOCUS vzw (Steunpunt voor Lokaal Cultuurbeleid, Bibliotheken en Cultur- en Gemeenschapscentra). Voordien was hij onder meer werkzaam bij Cultuur Lokaal vzw en directeur van Cultuurcentrum Belgica in Dendermonde, zo bericht Gentblogt.

Bij de Bibliotheek Gent  is Biebauw de opvolger van Luc Bauwens, die in 2003 werd aangesteld. Onder diens leiding kwam de Beleidsbrief 2008-2013 tot stand. Hierin werd de missie van de bibliotheek uitgebreid tot vier opdrachten voor het netwerk van hoofdbibliotheek en vijftien filialen: de vrije en drempelloze toegang tot kennis en cultuur waarborgen, cultuur- en kennisparticipatie stimuleren, levenslang leren ondersteunen en het gemeenschapsleven helpen versterken. Tevens was Bauwens met zijn team drijvende kracht achter de voorbereidingen voor de nieuwe bibliotheek aan de Waalse Krook.

Bauwens’ opvolger Biebauw zal zich onder meer gaan bezighouden met de verhuizing van de Bibliotheek Gent naar de locatie Waalse Krook.
Krist Biebauw woont in Gent en is bekend met het Gentse culturele leven, zo wordt gemeld op het blog van de Bibliotheek Gent. Hij was betrokken bij het cultuurbeleidsplan voor 2008-2013 (PDF) en kwam zo in contact met diverse stadsdiensten en met het brede culturele veld. Biebauw zal samen met zijn medewerkers de multimediale uitdagingen van de 21ste eeuw voor de bibliotheek aangaan en de dienstverlening hieraan aanpassen. De Stad Gent is ervan overtuigd dat Krist Biebauw de ideale persoon is om dat te realiseren, zo valt te lezen op het blog van Bibliotheek Gent. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie