HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Wethouder wil sluiting Haagse bibliotheekfilialen niet uitstellen
20-05-2011
Wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) vindt het geen goed idee om het sluiten van zes bibliotheken uit te stellen, zo bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de raadscommissie Samenleving.
Zoals eerder bericht had een meerderheid van collegepartijen PvdA en CDA en ook de oppositie bij de wethouder aangedrongen op uitstel, zodat er gelegenheid is van gedachten te wisselen over het gehele bibliotheekbeleid in Den Haag.

Volgens Van Engelshoven zou uitstel een rem zetten op het zoeken naar alternatieve locaties die de activiteiten van de met sluiting bedreigde bibliotheken zouden kunnen opvangen, zo bericht Westonline. De wethouder denkt dat scholen en zorginstellingen minder makkelijk tot meewerken zullen zijn te bewegen als er onzekerheid bestaat over de te sluiten vestigingen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

leo koolen
15-11-2012 12:09
Het is zo veel makkelijk een voorziening af te breken dan op te bouwen.Bibliotheken spelen een belangrijke rol bij de intellectuele ontwikkeling van kinderen en jongeren. De bibliotheken in de "krachtwijken" zijn over het algemeen druk bezocht. Het sluiten van een druk bezochte bibliotheek in de Schilderswijk vind ik dan ook onbegrijpelijk: voor die kinderen is de bibliotheek vlak bij huis een ideale omgeving om in kontakt te komen met de intellectuele wereld. De bibliotheek in het centrum van de stad is te ver weg, zodat ze bij sluiting waarschijnlijk niet meer naar de bibliotheek zullen gaan. Wethouder van D66, bedenkt u zich toch! U weet toch dat de gemeente Den Haag het komende jaar elf miljoen euro beschikbaar heeft voor de Schilderswijk. Het is zo veel makkelijk een voorziening af te breken dan op te bouwen.Bibliotheken spelen een belangrijke rol bij de intellectuele ontwikkeling van kinderen en jongeren. De bibliotheken in de "krachtwijken" zijn over het algemeen druk bezocht. Het sluiten van een druk bezochte bibliotheek in de Schilderswijk vind ik dan ook onbegrijpelijk: voor die kinderen is de bibliotheek vlak bij huis een ideale omgeving om in kontakt te komen met de intellectuele wereld. De bibliotheek in het centrum van de stad is te ver weg, zodat ze bij sluiting waarschijnlijk niet meer naar de bibliotheek zullen gaan. Wethouder, bedenkt u zich toch! U weet toch dat de gemeente Den Haag het komende jaar elf miljoen euro beschikbaar heeft voor de Schilderswijk. Kan daar niets van af voor de bibliotheek?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie