HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Medewerkers Bibliotheek Harderwijk voeren actie
20-05-2011
Morgen zullen in Harderwijk medewerkers van de bibliotheek de straat op gaan om handtekeningen te verzamelen tegen de voorgenomen bezuinigingen van het college van burgemeester en wethouders.
In Harderwijk is het Kulting Festival begonnen, waarbij de binnenstad drie dagen lang in het teken staat van muziek, theater en exposities. Morgen komt daar nog een handtekeningenactie van medewerkers van de bibliotheek bij, zo bericht De Stentor. Het college van Harderwijk is voornemens de subsidie van 940.000 naar 240.000 euro te verlagen, de kadernota waar deze korting van 75% op stoelt is getiteld Samen naar een nieuw evenwicht.

De Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft als onderdeel van de strijd tegen de bezuinigingsmaatregelen een actiewebsite ingericht waarop achtergrondinformatie en het laatste nieuws te vinden is, en waarop inmiddels tal van reacties geplaatst zijn. In het kader van de handtekeningenactie zal er morgen in de bibliotheek beperkte dienstverlening zijn.

Zie ook dit eerdere bericht over de kwestie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Boerenverstand
11-8-2011 17:43
Hopen dat die bezuinigingen onverkort doorgaan. Te gek voor woorden 'n bieb die gesubsidieerd koffieschenkt, 'n museum die gesubsidieerde trouwzaaltje speelt enz. En dat allemaal van de belastingbetaler, stoppen met die handel!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie