HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB: aanvalsplan bezuinigingen met inschakeling leden nodig
20-05-2011
Wat gaat de branche van openbare bibliotheken doen aan de zeer zware, extreme bezuinigingen die sommige gemeenten hun openbare bibliotheek opleggen? Naast de vraag of het dit jaar kan lukken met een gezamenlijk, breed door de branche gedragen toekomstverhaal te komen, was dit het onderwerp dat 19 mei, tijdens het ledencongres van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) in Utrecht, de meeste energie bij de VOB-leden opwekte.
Voor het eerste punt kreeg het VOB-bestuur de suggestie uit de zaal mee met een aanvalsplan te komen, waarbij de leden worden ingeschakeld. VOB-voorzitter Erik Jurgens kwam met de gedachte via een burgerinitiatief (waar minimaal 40.000 handtekeningen voor nodig zijn) bibliotheekwetgeving (met minimumeisen) op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Wat de toekomstvisie betreft, verklaarde de voorzitter van de VOB-commissie strategie, Huub Leenen, aan het eind van de middag dat het nog een hell of a job zal worden om de leden ten aanzien van een kort, duidelijk en overtuigend stuk over de toekomst van de openbare bibliotheek op één lijn te krijgen. Dat bleek uit het feit dat een aantal stellingen over een concept-vlugschrift met per stelling vier antwoordmogelijkheden een grote diversiteit aan reacties liet zien.

Zie verder het verslag van het ledencongres op deze site, onder Bijeenkomsten


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie