HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Overijsselse bibliotheken gaan samenwerken met Deltion College
24-05-2011
Op de Deltioncampus in Zwolle is gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Deltion College en de Overijsselse Bibliotheken. De overeenkomst voorziet in de toegang van 9000 studenten en leraren tot verschillende informatiebronnen en materialen.
Deze samenwerking vloeit voort uit een experiment dat een jaar geleden is ingezet en dat onder andere heeft geleid tot de ontwikkeling van Fiducia, een Deltionzoekmachine. Deze zoekmachine werd destijds door de Volkskrant beschreven als de redding voor de leerling die verdrinkt in Google, zo wordt gemeld op de website van de Overijsselse Bibliotheken.

Fiducia zorgt ervoor dat de zoekomgeving voor studenten en leraren bewust klein blijft. Deze zoekmachine combineert betrouwbare bronnen van school (zoals informatie die leraren in de digitale leeromgeving hebben gezet) en bibliotheek met diverse databanken. De bibliotheek levert vervolgens de bestelde materialen af op de Deltioncampus.

De bibliotheek wacht met deze samenwerking niet langer tot jongeren naar de bibliotheek komen, maar zoekt de duizenden studenten van Deltion actief op in de omgeving waar ze in schoolverband het meest zijn: de elektronische leeromgeving van Deltion, aldus de Overijsselse Bibliotheken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie