HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
3M kondigt e-bookdienst voor bibliotheken aan
24-05-2011
3M Library Systems, dat producten ontwikkelt voor en diensten verleent aan bibliotheken, kondigt aan te komen met een nieuw digitaal platform voor bibliotheken, zo meldt ereaders.nl.
Via deze dienst genaamd 3M Cloud Library, zal 3M een eigen collectie van ebooks aanbieden die via speciale apps te raadplegen zijn op iPad, Nook, Sony Reader of Android-tablet, of op 3M’s eigen ereaders, die momenteel nog in ontwikkeling zijn, aldus ereaders.nl. De ebooks kunnen zowel ter plaatse online gelezen worden, als uitgeleend worden voor offline gebruik.

Het bedrijf is ook van plan om de bibliotheken te voorzien van zogenaamde ‘Discovery Terminal download stations’ met grote multitouch-schermen, waar meerdere bezoekers tegelijkertijd gebruik van kunnen maken om ebooks uit 3M’s collectie te ontdekken. 

Tot dusver hebben de uitgevers Random House en IPG hun deelname aan het initiatief reeds bevestigd, en in de nabije toekomst zullen er volgens 3M nog meerdere namen van deelnemende uitgevers bekendgemaakt worden.

Wanneer de dienst precies live zal gaan is nog niet bekend, maar volgende maand stelt 3M zijn Discovery Terminal en iPad-app alvast voor op de American Library Association’s Anuual Conference in New Orleans.

Ruim een maand geleden kondigde Amazon al aan later dit jaar te starten met Kindle Library Lending, een dienst via welke klanten van Amazon met hun Kindle of een van de lees-apps van Amazon e-books kunnen lenen van een van de 11.000 bibliotheken in de Verenigde Staten.
Amazon is hiertoe een samenwerking aangegaan met Overdrive. Voor Amerikaanse lezers heeft de samenwerking als voordeel dat er meer keuze is uit e-books. Bibliothecarissen in de Verenigde Staten hebben positief gereageerd op de samenwerking omdat ze minder vaak nee hoeven te verkopen aan leden die ebooks willen lenen, aldus Library Journal.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie