HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Leusden-Zuid heeft primeur BelBieb
25-05-2011
De Bibliotheek Leusden-Zuid is de eerste onbemande vestiging van de Bibliotheken Eemland, en is als eerste bibliotheek in het land voorzien van het BelBieb-systeem.
Afgelopen zaterdag vond de officiële opening plaats van de Bibliotheek Leusden-Zuid, die als eerste vestiging van de Bibliotheken Eemland, afgezien van enkele contacturen, een onbemande is. Met behulp van zelfbedieningsapparatuur kunnen klanten de materialen lenen en retourneren, bij technische problemen of als er vragen zijn kan er met één druk op de knop contact worden opgenomen met een medewerker van Bibliotheken Eemland, zo bericht de bibliotheek op haar website.

De bibliotheek is tevens voorzien van de door AFAS ERP software gesponsorde BelBieb: een ‘digitale informatiemedewerker’ die maakt dat klanten voor inhoudelijk advies contact kunnen leggen met een informatiemedewerker in een van de vestigingen van de bibliotheek. Dat gebeurt door middel van ‘beeldbellen’ via een rechtstreekse videoverbinding met een iPad2. Het betreft een primeur voor de Nederlandse bibliotheekwereld.

Behalve zelfbediening en BelBieb is de bibliotheek voorzien van een ‘digitaal atelier’ (een ruimte met computers) en een narrowcastingsysteem waarop actuele informatie te vinden is. Margot Jager, adjunct-directeur Bibliotheken Eemland: ‘We hebben in deze kleine bibliotheek een geweldige service kunnen realiseren, ook al is de bibliotheekmedewerker er niet altijd aanwezig. Op afstand staat alle deskundigheid die we in huis hebben ter beschikking van de Leusdense bezoeker. Met deze digitale innovatie staan er meer mogelijkheden voor de toekomst om kleine servicepunten in de wijken op te zetten. Met een partner als AFAS ERP Software hebben we deze primeur kunnen binnenhalen.’

De bibliotheek Leusden-Zuid is gevestigd in multifunctioneel centrum Antares, dat ook onderdak biedt aan onder meer twee basisscholen en een kinderdagverblijf.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie