HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gauke Andriesse wint De Gouden Strop 2011
31-05-2011
Gauke Andriesse is met zijn De handen van Kalman Teller, de winnaar van De Gouden Strop 2011, zo werd vanavond tijdens de Avond van het Spannende Boek bekendgemaakt.
Gauke Andriesse wint De Gouden Strop 2011
De winnaar werd gekozen uit het recordaantal inzendingen van 111 spannende boeken. De jury prees onder andere Andriesses durf: 'In een genre waarin doorgaans de losse eindjes keurig aan elkaar worden geknoopt, durft Andriesse het aan gewoon wat eindjes open te laten. En die knagen nog lang na,' aldus het juryrapport. 
Andere genomineerden waren dit jaar: Peter Buwalda met Bonita Avenue, Kisling/Verhuyck met De duim van Alva, Jacob Vis met De imker en Lupko Ellen met Herenboer.

Avond vh Spannende Boek

Eregasten op de Avond van het Spannende Boek waren de Italiaanse schrijvers Monaldi & Sorti, die het geschenkboek Versluiering schreven, dat de hele maand juni door de boekwinkel cadeau wordt gedaan bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Daarnaast waren onder anderen Nicci French, David Hewson, Boris Dittrich, Simone van der Vlugt en Daniëlle Hermans aanwezig. De Avond van het Spannende Boek is traditioneel de opening van de Maand van het Spannende Boek, waaraan ook door veel bibliotheken aandacht besteed wordt en die plaatsvindt van 1 tot en met 31 juni. Dit jaar is het historische misdaadverhaal het onderwerp onder het motto Galg en rad – misdaad door de eeuwen heen.

Vanavond is ook Tweet the Plot gestart, waarin iedereen mee kan schrijven aan een thrillerverhaal, de twiller. Alle tweets met #twiller worden door auteur Simon de Waal samengebracht op maandvanhetspannendeboek.nl en eind deze maand als e-boek uitgebracht.

Dit jaar is er ook een geschenkboek voor leden van openbare bibliotheken: Stille getuigen. Sporen van misdaad in 25 verhalen. De verhalen van 25 vooraanstaande thrillerauteurs van eigen bodem nemen allemaal een forensische techniek als uitgangspunt en geven zo een inkijkje in de expertise van het Nederlands Forensisch Instituut.

Morgen organiseert NS van 07.00-17.00 uur op station Leiden Centraal de NS Thriller Wissel. Voor de vijfde keer krijgen reizigers hier de mogelijkheid een spannend boek dat zij reeds hebben gelezen te ruilen voor een nieuwe thriller.


Foto's: Bart Janssen


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie