HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Verzelfstandiging Bibliotheek Breda kan doorgaan
06-06-2011
De gemeenteraad van Breda heeft het plan voor verzelfstandiging van de Bibliotheek Breda en de Nieuwe Veste goedgekeurd, alleen de SP was tegen.
Om de verzelfstandiging een feit te laten worden moet cultuurwethouder Willems de raad dit najaar laten weten aan welke voorwaarden de instellingen moeten voldoen om de toegezegde subsidie van 10 miljoen euro te ontvangen, zo bericht BN De Stem.

SP-raadslid Joyce van der Sanden zei tijdens de vorige week gehouden raadsvergadering bang te zijn dat de gemeente te weinig invloed houdt: ‘Wie garandeert dat het betaalbaar blijft? En welke filialen er open blijven?’ Zij beschouwt de verzelfstandiging als een bezuinigingsoperatie, reden voor haar fractie om tegen het voorstel te stemmen.

Raadslid Arend Hardorff (PvdA) zei niet te verwachten dat ‘de markt’ de oplossing is voor alle kwalen en wil dat de raad op de hoogte gehouden wordt van de voorwaarden waaraan de bibliotheek en de Nieuwe Veste moeten voldoen. Een desbetreffende motie, die hier te downloaden is, kreeg steun van alle fracties, behalve het CDA.

Zie ook het eerdere bericht over de verzelfstandiging van de Bibliotheek Breda.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie