HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Raad voor Cultuur voelt zich genegeerd en dreigt met aftreden
09-06-2011
De Raad voor Cultuur dreigt af te treden als de politiek haar adviezen over de cultuurbezuinigingen in de wind slaat. Dit suggereerde Els Swaab, voorzitter van de raad, vandaag impliciet in een vergadering in de Tweede Kamer.
Staatssecretaris Halbe Zijlstra wil 200 miljoen per jaar op cultuur bezuinigen en vroeg de Raad voor Cultuur om advies. Eind april bracht de Raad advies uit, waarin ze zich afzette tegen de bezuinigingsplannen en onder meer pleitte voor terugdraaien van de BTW-maatregel.  Dat advies wordt door meerdere volksvertegenwoordigers omschreven als 'polderachtig' en 'een kaasschaaf'. Zij vrezen daarom dat Zijlstra door dit advies meer ruimte krijgt om zelf 'te hakken', zo bericht onder andere de Volkskrant vandaag.

Het doel van de vergadering was om kamerleden meer inzicht te geven in het precieze advies van de Raad voor Cultuur.  Naar verwachting presenteert Zijlstra morgen zijn cultuurplannen, mede naar aanleiding van het advies van de Raad voor Cultuur.

Eerder berichtten wij hier en hier over de adviezen van de Raad voor Cultuur met betrekking tot de bibliotheeksector.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie