HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek A tot Z: sluiting Dordtse filialen Dubbeldam en Sterrenburg
09-06-2011
De Bibliotheek A tot Z maakte vandaag plannen bekend waaruit blijkt dat twee Dordtse vestigingen gesloten zullen worden om te worden vervangen door servicepunten. Verder stelt de bibliotheek dat er gestreefd gaat worden naar meer bibliotheekwerk op maat door nog meer samen te werken met het onderwijs, ouderenwerk en buurtwerk en dat er ingezet wordt op het uitbouwen van digitaal bibliotheekwerk.
De plannen komen mede voort uit de bezuinigingsopdracht van de gemeente. Het is voor de bibliotheek niet mogelijk om met minder beschikbare middelen kwalitatief bibliotheekwerk in de stad Dordrecht te blijven bieden voor vele verschillende doelgroepen, digitale dienstverlening uit te breiden én ook alle 5 bibliotheekvestigingen open te houden, aldus het bericht op de website van de bibliotheek.

In afstemming met het college van de gemeente Dordrecht is daarom gekozen om twee vestigingen te sluiten en te vervangen door servicepunten voor ouderen en voor de jeugd op verschillende locaties in de wijken, zoals scholen, wijkcentra, zorginstellingen, woonvoorzieningen voor ouderen of een winkelcentrum, en door een ‘Plug-In bibliotheek’ (in Sterrenburg). Het betreft de vestigingen in de wijken Dubbeldam en Sterrenburg, die waarschijnlijk dicht moeten in respectievelijk 2015 en 2013.
Ook binnen de interne organisatie van de bibliotheek zal een deel van de bezuinigingen worden opgevangen door besparingen.
De gemeente wil jaarlijks 140.000 euro bezuinigen op de bibliotheek.

Daarnaast zet de Bibliotheek A tot Z in op uitbreiding van de dienstverlening aan het onderwijs op basis van projecten of lesprogramma’s op locatie en servicepunten in scholen. In de wijken Dubbeldam en Sterrenburg zal de bibliotheek met prioriteit starten met brede schoolprojecten en projecten in de wijk. Voor het voorgezet onderwijs zal het landelijk ontwikkelde concept Biebsearch worden aangeboden. Verder kiest de bibliotheek voor ontwikkeling van digitaal bibliotheekwerk om diensten van de bibliotheek onder een breed publiek aan te bieden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie