HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Vlissingen en Souburg blijven toch open
10-06-2011
De gemeente Vlissingen heeft vanochtend bekendgemaakt dat de bibliotheken in Vlissingen en Souburg toch open blijven. In februari hadden de gemeente en de bibliotheek aangegeven dat beide bibliotheken vanwege bezuinigingen dicht zouden moeten.
Na deze bekendmaking stak er echter een storm van protest op die er nu toe geleid heeft dat de gemeente is teruggekomen van haar voornemen, zodat de bibliotheken voorlopig open kunnen blijven.
Wel wordt het gebouw van de bibliotheek 't Spui in de Vlissingse binnenstad te koop gezet, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.. De gemeente wil van dit grote pand af en geeft de voorkeur aan een 'compacte stadsbibliotheek'. Dat moet het nodige geld opleveren. Kleine buurtbibliotheken komen er voorlopig niet, aldus de PZC.

De gemeente Vlissingen stelt in een bericht op haar website te kiezen voor een gefaseerde aanpak om zo goed aan te sluiten op de regionale en landelijke ontwikkelingen en rekening te houden met de signalen uit de samenleving. De verlaging van de huisvestingskosten moet met name komen van de verkoop van het bibliotheekpand aan het Spui. Met een compacte stadsbibliotheek en het behoud van de vestiging in de Kanaalstraat in Souburg is het plan voor de inrichting van nieuwe buurtbibliotheken van de baan, aldus de gemeente.

Om de vastgestelde bezuinigingen te realiseren, is ook het snijden in de functies van de bibliotheek noodzakelijk. Aanvullende functies zoals de medische bibliotheek en de afdeling onderzoek en statistiek verdwijnen. Ondersteunende functies zoals beleidsontwikkeling en marketing gaan onderdeel uitmaken van een samenwerking met de Zeeuwse bibliotheken. De kernfuncties zoals informatie & advies, educatie en uitleen van media blijven gehandhaafd. Deze keuzes leiden tot een verlies van zeven volwaardige arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen zijn niet aan de orde.

Op 7 juli zal de gemeenteraad de nieuwe plannen bespreken en een beslissing nemen over de toekomst van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jan Krol
29-6-2011 23:20
Wat een geweldig staaltje pokeren van Kees Hamann! En een mooi resultaat volgens mij precies wat je wilde. Pet af Kees!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie