HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Assen: sluiting van alle wijkfilialen
12-06-2011
De bezuinigingen die de gemeente Assen de bibliotheek wil opleggen, leiden waarschijnlijk tot de sluiting van alle wijkfilialen, zo bericht het Dagblad van het Noorden
De Bibliotheek Assen heeft naast de centrale vestiging nog vier filialen: Kloosterveen, Marsdijk, servicepunt Vredeveld en Peelo. De filialen in Assen-Oost (Vredeveld) en Peelo gaan in 2012 dicht, die in Kloosterveen en Marsdijk in 2013.

Met ingang van 1 januari 2014 zal dan alleen nog één grote centrale bibliotheek open zijn, die wordt gehuisvest in de Nieuwe Kolk. Dat is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek nadat de gemeenteraad vorig jaar in meerderheid besloot de bibliotheek een bezuiniging op te leggen van bijna zes ton.
Een werkgroep die de bezuinigingsmogelijkheden in kaart bracht, vindt een korting van 445.000 euro jaarlijks maximaal haalbaar, aldus het Dagblad van het Noorden. De bevindingen van de werkgroep werden op 9 juni gepresenteerd.

Volgens de bibliotheek is dit het minst slechte scenario, aldus RTV Drenthe. Hanneke Veen, manager van Bibliotheek Assen, legt tegenover RTV Drenthe uit dat er naast een 'spraakmakende' nieuwe centrale ondanks de bezuinigingen ook nog een 'brede dienstverlening' voor het basisonderwijs (alle kinderen in Assen van 0-12 jaar) en dienstverlening voor ouderen en verzorgingstehuizen overblijven. 'Dit is het scenario dat binnen de door de gemeente opgelegde bezuinigingsdoelstelling het minst pijn doet,' aldus Veen.

Zie ook eerdere berichtgeving.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie