HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BHIC zet 5000 kaarten, prenten en tekeningen online
14-06-2011
Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in Den Bosch heeft onlangs 4500 kaarten online gezet en voegt daar binnenkort nog zo’n 500 kaarten en prenten aan toe.
BHIC zet 5000 kaarten, prenten en tekeningen online
Wat nu online is gezet is een deel van de uitgebreide collectie kaarten, prenten en tekeningen die de hele provincie Noord-Brabant omvat. Het BHIC heeft een keuze gemaakt uit de meest bijzondere en zeldzame exemplaren. Het gaat dan om unieke manuscriptkaarten (handgetekend in inkt en aquarel), kleurenlithografieën, kaarten die dienden voor militaire en cartografische doeleinden, maar ook uniek kaartmateriaal waarop belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Noord-Brabant zijn opgetekend.

Met het online zetten is een mijlpaal bereikt in een omvangrijk digitaliseringsproject, dat eind 2009 in gang is gezet, aldus het BHIC. Belangstellenden kunnen nu van achter hun pc door de collectie surfen en ook kopieën van de scans bestellen. Dit kaartenproject krijgt op termijn nog een tweede fase, waarin een selectie van de meest bijzondere kaarten zal worden uitgelicht en worden voorzien van coördinaten.

De collectie is te raadplegen via www.bhic.nl/kaarten


Beeldmateriaal: BHICPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie