HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB-bestuur wenst aanpassingen plannen Library School
14-06-2011
Het VOB-bestuur vindt de plannen van de Library School zowel inhoudelijk als zakelijk nog te onvoldragen om er de gelden die in de bestemmingsreserve van de VOB beschikbaar zijn al helemaal voor in te zetten. Dat meldde VOB-directeur Ap de Vries desgevraagd over de uitkomst van de bestuursvergadering van 10 juni, waar o.a. de Library School op de agenda stond. Er is 3,5 ton beschikbaar bij de VOB, waarvan een deel al is betaald aan kosten van de Open Universiteit (partner van de Library School).
In de VOB-vergadering van 19 mei was gesproken over de Library School. Naar aanleiding daarvan meldde Ap dat het VOB-bestuur 10 juni zou kijken naar de plannen. Zie eerdere berichtgeving op deze site.

Ap zegt dat het VOB-bestuur zeker achter het idee van de Library School staat. Er is een nieuwe opleidingsbehoefte en behoefte aan nieuwe, beeldbepalende medewerkers. Het VOB-bestuur handhaaft de daarvoor bestemde middelen. Het bestuur vindt het echter onverantwoord die middelen nu al in te zetten voor een plan met (nog) weinig studenten en weinig toekomstperspectief. Dit betekent ook dat de VOB niet meedoet aan de intentie-overeenkomst die samenwerkingspartners met de Library School 21 juni willen aangaan. Het VOB-bestuur heeft de Library School gevraagd met flinke aanpassingen te komen. Het bestuur stelt later alsnog instappen afhankelijk van de aanpassingen. In een later stadium, als die aanpassingen er komen, wordt dus opnieuw een afweging gemaakt over de inzet van de VOB-middelen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (3)

Irmgard Bomers
5-6-2012 09:52
 Het besluit is in lijn met mijn verwachtingen bij de start. Maar dat ligt niet alleen aan de LS. Vanuit mijn ervaring met  WIN (recept voor ondernemerschap in non-profitorganisaties) moet ik constateren dat de sector nog niet 'unhappy genoeg' is om daadwerkelijk te willen vernieuwen. WIN wil samen met culturele brancheverenigingen vanaf september onder de noemer WIN Werkt met een spraakmakende oplossing komen. 
Lianne
5-6-2012 16:54
Dus Ap de Vries wil de Library School en Rob Bruynzeels dumpen! Eerst jaren aan het lijntje houden en dan de stoel onder zijn k... vandaan schoppen. Sterkte, Rob!
Rob Bruijnzeels
6-6-2012 08:49
 @ Lianne, deze mevrouw reageert op een oud bericht van een jaar geleden over de LibrarySchool. Blijkbaar met de intentie een product aan te prijzen dat zij bezig is in de markt te zetten. De LibrarySchool doet iets heel anders. Wij onderzoeken en reflecteren, kijken vooral in vertrouwen vooruit en gaan daarbij uit van de kracht en de kunde van slimme en ambitieuze studenten. De LibrarySchool is springlevend! En onze realtie met VOB is constructief en collegiaal.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie