HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Beeld en Geluid maakt collectie Amsterdam Museum beschikbaar voor onderwijs
17-06-2011
Tijdens de Dag van de Cultuureducatie op donderdag 16 juni maakten Jan Müller, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum, bekend dat vanaf heden de collectie van het Amsterdam Museum ook online beschikbaar is voor het onderwijs, via de online onderwijsdienst ED*IT, een initiatief van Beeld en Geluid. 
Beeld en Geluid maakt collectie Amsterdam Museum beschikbaar voor onderwijs
Docenten en leerlingen kunnen nu overal beschikken over de objecten uit de collectie van het Amsterdam Museum. De collectie wordt in ED*IT verrijkt met educatieve informatie en er zijn twee speciale dossiers over de geschiedenis van Amsterdam gemaakt. ED*IT verrijkt collecties voor het onderwijs door ze op elkaar aan te sluiten, te koppelen aan vakgebieden en te voorzien van metadata. 
Er wordt, naast de collectie van het Amsterdam Museum, ook gebruik gemaakt van bronnen van andere erfgoedinstellingen over Amsterdam, zoals foto’s van het Nationaal Archief, artikelen van Anno en informatieve programma’s uit de collectie van Beeld en Geluid. Docenten en leerlingen kunnen zelf bronnen uit de verschillende collecties combineren. Van het uitvoeren van een zoekactie tot het zelf produceren van tijdlijnen, presentaties, dossiers en lessen. Scholen in de regio Amsterdam kunnen ED*IT tot 1 oktober gratis uitproberen, zo stelt Beeld en Geluid.

ED*IT is een krachtig instrument om collecties met elkaar te kunnen verbinden, te verrijken en aan het onderwijs beschikbaar te stellen, aldus het instituut. Beeld en Geluid heeft dan ook de ambitie om hét culturele knooppunt te worden voor erfgoedinstellingen in Nederland en nodigt hen uit om zich met hun digitale collecties aan te sluiten bij deze onderwijsdienst, zo meldt het instituut in het persbericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie