Museum Meermanno laat boeken 'adopteren' door donateurs
21-06-2011
Museum Meermanno | Huis van het boek zoekt via het project ‘Boek zoekt  vrouw, man en bedrijf’ steun voor de conservering en restauratie van zijn unieke boekencollectie.
Museum Meermanno | Huis van het boek krijgt net als vele andere culturele instellingen te maken met ingrijpende bezuinigingen. Het museum moet dit jaar een fors bedrag aan extra eigen inkomsten verwerven. Lukt dit het museum niet vóór 1 januari 2012, dan zal het ministerie van OCW het museum zodanig korten dat de openstelling voor publiek, waaronder tentoonstellingen, activiteiten en educatie, ernstig wordt bedreigd, zo stelt het museum op zijn website.

Mede om die reden is het museum gestart met het project ‘Boek zoekt vrouw, man en bedrijf’. In het kader van dit project adopteert een particulier, instelling of bedrijf voor een bepaald bedrag (variërend van 50 tot 5000 euro) een boek uit de collectie van het museum. De donateur kiest (al dan niet met hulp van het hoofd collectie) een boek uit de collectie van het museum waar zijn of haar persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Op de website van het museum staat een selectie van mogelijk te adopteren boeken en de verschillende donatievormen.