HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2 Oost-Vlaanderen roepen kandidaten op voor Boekegem 2011
21-06-2011
De Provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2 Oost-Vlaanderen organiseren ook dit jaar weer Boekegem, de grote promotiecampagne voor de openbare bibliotheek in de provincie. In dat kader roepen ze Oost-Vlaamse gemeenten op zich kandidaat te stellen.
In het kader van de Boekegem-campagne wordt jaarlijks een Oost-Vlaamse gemeente bekroond met de eretitel 'Boekegem'. De titel gaat naar een Oost-Vlaamse gemeente die zich het voorgaande jaar (of jaren) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van de uitbouw van het openbaar bibliotheekwerk en de leesbevordering. Die gemeente krijgt bij die gelegenheid veel media-aandacht en mag ook de Boekegem-wisseltrofee mee naar huis nemen. De Boekegem-campagne vindt dit jaar voor de vierentwintigste keer plaats. Vorig jaar ging de titel naar de gemeente Zomergem en in 2009 naar Lebbeke.

De provincie Oost-Vlaanderen roept alle Oost-Vlaamse gemeenten die beschikken over een erkende openbare bibliotheek op zich ook dit jaar via een gemotiveerd dossier kandidaat te stellen. Kandidaturen kunnen tot 15 juli a.s ingediend worden. Een jury van externe deskundigen beoordeelt vervolgens de kandidaten op basis van het ingediende dossier.
Op 14 oktober wordt dan de 'Boekegem 2011' bekendgemaakt, waarna op 21 oktober het grote Boekegemfeest plaatsvindt tijdens een grote live radio uitzending in de winnende bibliotheek.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie