HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zes wijkbibliotheken Antwerpen definitief dicht op 1 juli
22-06-2011
Met ingang van 1 juli zullen zes wijkbibliotheken in de stad Antwerpen definitief hun deuren sluiten. Het gaat om Isabella en Zurenborg (Antwerpen), Hedera (Berchem), Morckhoven en Zwarte Arend (Deurne) en Mariaburg (Ekeren), aldus een bericht in Het Nieuwsblad.
Er was al enige tijd discussie over de sluiting van de filialen en er werd de afgelopen tijd hevig protest tegen gevoerd door scholen en buurtbewoners, onder andere met het aanbieden van een petitie met 4066 handtekeningen. De gemeente heeft nu dus toch besloten de sluiting door te zetten. Door het dalende aantal klanten, het beperkte aanbod en de verouderde infrastructuur was het financieel niet meer verantwoord om deze bibliotheken open te houden, aldus de gemeente.

Het geld dat de stad zo overhoudt, wil verantwoordelijk schepen Philip Heylen investeren in een uitgebreider aanbod in de Antwerpse districtsbibliotheken. Daarnaast besteedt de stad meer geld aan dienstverlening op maat zoals bibliobussen, voor scholen die ver van de bibliotheek liggen en aan Bib-aan-Huis, de thuisbezorgdienst voor mensen die minder goed ter been zijn, zo wordt gemeld op de website van de gemeente Antwerpen.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie