HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Assen organiseert QR-speurtocht met iPads
28-06-2011
Bibliotheek Assen heeft onlangs in de multifunctionele accommodatie (MFA) Schakelveld, waarin onder andere een kinderopvang, wijkcentrum en enkele basisscholen gevestigd zijn, een QR-speurtocht met iPads georganiseerd.
De QR-speurtocht was bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen die in de MFA onderdak vinden. De speurtocht leidde de kinderen niet alleen door hun eigen school, maar ook langs de andere scholen en overige 'bewoners' van het gebouw.

Doel van de speurtocht is dat de kinderen anders naar de bibliotheek en het gebouw gaan kijken en ervaren dat er meer is dan hun eigen groep en school, zo stelt Bibliotheek Assen. Normaal zijn alle deuren in het gebouw gesloten, maar tijdens de speurtocht konden de deelnemers alle deuren openen met een speciale sleutel. De speurende kinderen en andere gebruikers van het gebouw ervoeren dat de bibliotheek veel meer kan bieden dan een collectie boeken. Bij de start werd de groep wegwijs gemaakt op de iPad en met de QR-code. De route voerde de kinderen langs opdrachten, waarbij ze voor het oplossen ervan gebruik moesten maken van QR-codes. Met de verkregen informatie maken de kinderen onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers een PowerPointpresentatie 'Ik en mijn Schakelveld'.

De QR-speurtocht kan gezien worden als een voorloper van het project Onderwijs Netwerk Ondernemen en 'heeft de herkenbare signatuur van de nieuwe dienstverlening van Bibliotheek Assen', aldus de bibliotheek.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie