HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Marc Barteling wint NVB Prissma-prijs met website 'Why I love this book'
28-06-2011
Tijdens het KBenP-zomerevent op 23 juni jl. koos de vakjury unaniem Marc Barteling met zijn website Why I love this book  als winnaar van Prissma's Pitch  (voorheen de Verkiezing Informatieprofessional van het Jaar). Op deze website vertellen lezers in video's van één minuut waarom ze van een boek hebben genoten en stimuleren zo anderen om dat boek ook te gaan lezen.
De website Why I love this book versterkt volgens de jury de bibliotheeksector omdat de videorecensies mensen motiveren nieuwe en andere boeken te gaan lezen. Ook ziet de jury goede marktmogelijkheden voor het idee om de video's toe te voegen aan websites van (online) boekhandels en om vanuit de site direct boeken te kopen, of te reserveren in de bibliotheek.

De jury noemt de website onder andere (esthetisch) mooi en maatschappelijk relevant en zegt gecharmeerd te zijn van de eenvoud van de website en de prikkelende, enthousiaste, persoonlijke en gedreven presentatie. Het element storytelling en de combinatie met sociale media maakt nieuwsgierig en werkt aanstekelijk, aldus de jury. Bovendien draagt het initiatief bij aan het stimuleren van het lezen van boeken op een manier die helemaal bij deze tijd past. De korte positieve en persoonlijke filmpjes inspireren en brengen ook de minder populaire boeken onder de aandacht, zo vindt de jury.

De jury stimuleert met deze prijs graag de verdere ontwikkeling van de site in onder meer de zoekfunctionaliteit, het ontsluiten van genres en een meer geavanceerde koppeling aan sociale media.

Bij het in ontvangst nemen van de prijs gaf Barteling aan nog meer te willen investeren in de website; er moeten meer mensen dan hij alleen video's gaan maken en hij wil contracten met uitgevers, boekhandels en bibliotheken  afsluiten. De studiereis ter waarde van 1500 euro en het geldbedrag van 1000 euro die verbonden zijn aan de NVB Prissma prijs (naast een waardecheque t.w.v. 10.000 euro te besteden aan GO-opleidingen, aangeboden door KBenP) zijn daarbij een klein steuntje in de rug.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie