HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Prijs Kinderjury opnieuw naar Geronimo Stilton en Francine Oomen
29-06-2011
Geronimo Stilton en Francine Oomen hebben vandaag wederom de Prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen. Stilton wint met Fantasia V in de categorie 6 t/m 9 jaar en Francine Oomen wint in de categorie 10 t/m 12 jaar met Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!), zo meldt de CPNB.
Prijs Kinderjury opnieuw naar Geronimo Stilton en Francine Oomen
De Nederlandse Kinderjury is de publieksprijs voor kinderboeken. Ruim 28.000 kinderen stemden de afgelopen maanden op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. Vanwege het vijfjarig jubileum van de Senaat reikt zij dit jaar voor het eerst de Pluim van de Senaat uit. Deze prijs, de favoriete keuze van de Senaatsleden, werd gewonnen door Sophie en de pinguïns van Edward van de Vendel en Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet van Tosca Menten, zo meldt de CPNB.

Uit het juryrapport blijkt dat kinderen Fantasia V ‘een echt avonturenboek vinden waar je helemaal in weg kunt kruipen.’ Daarnaast vindt de Senaat dat ‘het boek veel extraatjes heeft. Je kunt krassen, ruiken en kijken. Dit boek hoef je niet alleen te lezen, je kunt er ook andere dingen mee doen’. In ieder geval wil je niet stoppen met lezen als je eenmaal begonnen bent.’ Over Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) schrijft de Senaat: ‘De mannelijke Senaatsleden geven eerlijk toe dat ze er niet echt naar uitkeken om aan dit boek te beginnen. Maar toen ze eenmaal aan het lezen gingen, waren ze blij verrast. Wat we vooral mooi vonden, was hoe alle verschillende problemen en gevoelens in het boek beschreven worden. Hoewel Rosa steeds ouder wordt, vindt de Senaat dit boek nog wel echt een kinderboek. Je kunt lezen wat er met je kan gebeuren als je ouder bent, en dat is leerzaam.’ Voor Francine Oomen is het al de negende keer dat ze de prijs wint.

In de boeken over Geronimo Stilton is de muis Geronimo zowel hoofdrolspeler als schrijver. De boeken zijn vertaald in 35 landen. Francine Oomen (1960) schreef in 1998 het eerste deel in de Hoe overleef ik-serie over Rosa van Dijk. Inmiddels zijn er 13 delen verschenen van de populaire serie. Onlangs heeft Oomen aangekondigd dat dit het laatste HOI-boek in deze vorm is.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie