HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken en uitgevers starten binnenkort met e-book-pilot
04-07-2011
In aflevering 47 van This Week in Libraries (TWIL) zegt Frank Huysmans, programmamanager bij het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), dat er op korte termijn gestart zal gaan worden met een pilotproject waarbij openbare bibliotheken en uitgevers in Nederland (en wellicht ook Vlaanderen) samen zullen gaan werken voor wat betreft het uitlenen van e--books.
Huysmans zegt in TWIL 47 (van ca. minuut 21-25) dat gedacht wordt aan een pilot waarbij bibliotheken minder recente titels van de backlist (de long tail) van de betrokken uitgevers als e-book gaan uitlenen.
Doel van het project is onder andere om uit te vinden welk businessmodel goed werkt en wat klanten een redelijk bedrag vinden voor het lenen van e-books voor een beperkte tijd. Huysmans toont zich verheugd over het project omdat het een stap kan zijn op weg naar het vinden van een balans tussen het recht doen aan enerzijds de wensen van de rechthebbenden en anderzijds de wens van bibliotheken en hun klanten om e-books (uit) te kunnen lenen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jan Krol
11-7-2011 22:44
Beste Frank! De pilot wordt natuurlijk pas echt interessant en leerzaam met boeken die tijdens de proef in de verkoop-top 50 staan. Of niet? En waarom dan niet? En indien wel, waarom zitten de bestsellers dan niet in de pilot? Laat me raden: de uitgevers willen dat niet. Ik hoor hopelijk van je en ondertussen hartelijke groeten van Jan Krol.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie