HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vestiging Bibliotheek Gouda Goverwelle definitief dicht
05-07-2011
Afgelopen zaterdag heeft filiaal Goverwelle van de Bibliotheek Gouda definitief zijn deuren gesloten. De sluiting is een gevolg van een door de gemeente opgelegde bezuiniging van zeven ton.
Vanwege de bezuiniging, 30 procent van het totale subsidiebedrag, zal met ingang van 1 januari 2014 ook het Goudse filiaal Bloemendaal dicht gaan.

Daarnaast is er sprake van een verhoging van het abonnementsgeld van 35 naar 40 euro.

Het opheffen van de vestigingen wil Bibliotheek Gouda compenseren door een nieuwe centrale bibliotheek (de zog. 'Bibliotheek van de stad') te realiseren die zeven dagen per week open zal zijn. Daarnaast komen er in zorgcentra in de wijken twee plug-in-bibliotheken (selfservice-voorzieningen met een collectie van ca 1500 boeken) en worden er twee zogenoemde kinderbibliotheken gerealiseerd, onder andere in Brede Scholen. Deze kinderbibliotheken beschikken over een collectie van ca 5000 boeken. Tijdens een informatieavond op 22 juni werd aan de klanten uitleg gegeven over de plannen en de plug-in-bibliotheken. De eerste plug-in-bibliotheek zal op 25 juli in gebruik worden genomen en zal 51 uur per week open zijn. Ook wil Bibliotheek Gouda meer in gaan zetten op de digitale bibliotheek.

Het aantal medewerkers van de Bibliotheek Gouda zal als gevolg van de bezuinigingen teruggaan van 21,5 fte naar 15,5 fte. Het is de bedoeling dat dit middels natuurlijk verloop vorm zal krijgen.

In een uitzending van RTV Gouwestad op 20 mei geeft directeur Nan van Schendel van Bibliotheek Gouda uitleg over de maatregelen en over de plug-in-bibliotheken. (Zie voor uitleg over de bezuinigingen en de plannen voor de toekomst ook de uitleg op de website van de bibliotheek.)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie