HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vandaag aftrap project onderwijs.netwerk.ondernemen Bibliotheek Assen
06-07-2011
Vandaag gaat met een eerste netwerkbijeenkomst het Assense project onderwijs.netwerk.ondernemen van start. Bij dit project is onder andere ook de Bibliotheek Assen betrokken. Doel van dit project is om leerlingen uit groep 7 en 8 in contact te brengen met ondernemerschap om zo ondernemend en initiatiefrijk gedrag bij kinderen te bevorderen en aan te leren en tevens om mediawijsheid in brede zin te ontwikkelen.
Vandaag aftrap project onderwijs.netwerk.ondernemen Bibliotheek Assen
Bij het project zijn behalve de bibliotheek ook zeven Assense scholen, twee maatschappelijke organisaties en zes ondernemers betrokken.

In het kader van het project gaan de kinderen onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers de (school)mediatheek/bibliotheek op hun locatie op een moderne manier vorm en inhoud geven. Leerlingen gaan dus zo binnen hun eigen Multifunctionele Accommodatie (FMA) (Kloosterveste, Kloostertuin of Schakelveld) de mediatheek ‘runnen’ en op een eenentwintigste-eeuwse manier vormgeven. Het gaat daarbij om circa 440 leerlingen. Voor begeleiding van dit proces vanuit de bibliotheek is een budget van 39.000 euro beschikbaar.
De betrokken professionals en ondernemers die zich verbonden hebben met dit project gaan een netwerk vormen. Dit netwerk zal dan een vraagbaak en inspiratiebron voor de kinderen zijn.

Het project kent drie onderdelen:
De klas als bedrijf
De klas wordt ingericht als een mediabedrijf, met de leerkracht als directeur. De kinderen solliciteren op de verschillende functies, nemen het initiatief en grijpen kansen en mogelijkheden.
De mediatheek/bibliotheek
De mediatheek/bibliotheek is het middelpunt van het project. Het is de onderneming die door de kinderen zelf gerund wordt en waar de kinderen met eigen ideeën, initiatieven en besluiten een succes van maken.
Netwerkontwikkelingen
Netwerkontwikkeling is een andere pijler van het project en een randvoorwaarde voor het succesvol ontwikkelen van ondernemerszin bij kinderen. Ondernemers, leerkrachten en professionals ontmoeten elkaar in een open en creatieve omgeving.

Voor het project is een subsidie van 150.000 euro beschikbaar gesteld. Vanaf september 2011 zal het project vierentwintig maanden gaan draaien.

Vandaag gaat het project officieel van start met een netwerkbijeenkomst waarvoor de onderwijzers die met hun klas hiermee aan het werk gaan, de ondernemers met hun introducés en de deelnemende partijen worden uitgenodigd. De aftrap wordt op interactieve wijze gedaan door gastspreker Ben Woldring, bekend van de eigen onderneming die hij als kind op dertienjarige leeftijd startte.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie