HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gemeenteraad Eindhoven stemt in met bezuinigingen op bibliotheek; Torreman stapt op als directeur
06-07-2011
De Eindhovense Gemeenteraad heeft op 5 juli ingestemd met een bezuiniging van 3 miljoen euro op het bibliotheekwerk in Eindhoven (op een totale subsidie van 6 miljoen). De Bibliotheek Eindhoven gaat nu samen met de gemeente Eindhoven uitvoering geven aan de richtinggevende notitie, waarin de gemeente haar plannen voor de Bibliotheek Eindhoven heeft vastgelegd, zo laat de bibliotheek vandaag in een persbericht weten.
De komende jaren zullen in onderwijsinstellingen en woonzorgcombinaties bibliotheeksteunpunten gerealiseerd worden, waarna de huidige (negen) bibliotheekvestigingen in de wijken zullen sluiten. Ook zal de centrale vestiging van de Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame worden versoberd, door bijvoorbeeld het stopzetten van het lezingenprogramma voor volwassenen.
De bezuinigingen zullen personele consequenties hebben. De medewerkers zijn hiervan op de hoogte gesteld tijdens een bijeenkomst. Eerder werd gesteld dat mogelijk de helft van het aantal banen op de tocht staat.

Het eerste bibliotheeksteunpunt wordt op 1 september 2011 geopend in de Tongelrese woonzorginstelling Berckelhof. Het steunpunt zal zich met een actuele collectie richten op volwassenen. Vervolgens zal in januari 2012 een steunpunt voor de jeugd geopend worden in een basisschool in Tongelre. De geplande sluiting van de bibliotheekvestiging in ´t Karregat wordt opgeschort totdat beide steunpunten zijn gerealiseerd. Op basis van de resultaten en ervaringen met beide steunpunten in Tongelre worden vervolgens ook andere stadsdelen van steunpunten voorzien.

De bibliotheek komt hiermee in ander vaarwater, zo stelt zij. Dit heeft bibliotheekdirecteur Thijs Torreman doen besluiten om de organisatie per 1 oktober te verlaten, zo meldt Bibliotheek Eindhoven. De heer Torrreman wil plaatsmaken voor een nieuwe bestuurder, die samen met de gemeente invulling kan geven aan de nieuwe koers van de organisatie. De Raad van toezicht bezint zich over een mogelijke opvolger.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

f.peters
20-7-2011 10:07
Als je leest wat het Eindhovens dagblad over het beleid van Torreman heeft gepubliceerd de laatste jaren, zie het beeld van een directeur die een slechte relatie heeft met zijn personeel en die openlijk in de krant ruzie maakt met de subsidierende wethouder.
Dan ga je niet vrijwillig weg.
Ik vraag me alleen af waarom de Raad van Toezicht zo lang gewacht heeft met hem te ontslaan.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie