HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Groninger Forum gaat waarschijnlijk definitief door
07-07-2011
De bouw van het Groninger Forum gaat waarschijnlijk nu definitief door nadat de VVD-fractie in de Provinciale Staten van Groningen heeft ingestemd met een subsidie van 35 miljoen euro voor het Forum, zo meldt RTV Noord. Daarmee is er een meerderheid in Provinciale Staten voor de subsidiëring van de bouw van het Forum aan de oostkant van de Grote Markt.
Zoals eerder gemeld ontstond er ruim een halfjaar geleden een conflict tussen het Groningse gemeentebestuur en de provincie, nadat Provinciale Staten de 35 miljoen voor het Forum introk. De commissie-Terlouw, die vervolgens werd ingesteld om te bemiddelen in het conflict, oordeelde in haar rapport in april dat het Forum er moest komen omdat  het een forse impuls kan geven aan de culturele infrastructuur van de stad. Het project kost in totaal 190 miljoen euro.

De Statenfractie van de VVD stemt nu dus in met de provinciale bijdrage aan de financiering van de bouw van het Forum. Volgens VVD-Statenlid Bakker heeft het Forum kans van slagen, sinds het rapport van de commissie Terlouw. Wel moet de Provincie er volgens Bakker op toezien dat B en W van Groningen hun toezegging nakomen aangaande de realisering van een kabelbaan, aldus RTV Noord. Ook die kabelbaan is in Groningen een controversieel project. De SP heeft al aangekondigd zijn steun voor het Forum in te trekken als er toch een kabelbaan naar het Forum komt. Als de SP in de gemeenteraad zijn steun intrekt is er nog maar een krappe meerderheid voor het Forum. De SP in Groningen riskeert met dit standpunt ook een politieke crisis in het college van B en W.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie