HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Verhuizing Bibliotheek Deventer gaat definitief door
08-07-2011
Op 6 juli is de gemeenteraad van Deventer akkoord gegaan met de verhuizing van de centrale bibliotheek naar het voormalige SNS-gebouw aan de Stromarkt. De verhuizing van de bibliotheek naar het nieuwe onderkomen wordt voorzien voor 2015.
Eerder berichtten we reeds over de conclusie van een uitgevoerde haalbaarheidsstudie dat het voormalige SNS-gebouw zich goed leent voor deze nieuwe bestemming. De verhuizing van de bibliotheek past binnen de plannen van de gemeente tot realisering van de zogeheten Cultuurdriehoek. 
Het is de bedoeling dat de lokale omroep DRTV in de toekomst ook in het SNS-pand wordt ondergebracht. De voordelen van de nu al intensieve samenwerking tussen de bibliotheek en de lokale omroep kunnen door huisvesting op één locatie nog beter worden benut. Bijvoorbeeld door live-opnames te maken van grote evenementen in de bibliotheek.

Nu de gemeenteraad akkoord is met de verhuizing van de centrale bibliotheek, kunnen de voorbereidingen in gang worden gezet. Het voormalige SNS-gebouw zal wel eerst een grondige verbouwing moeten ondergaan voor het geschikt is voor de bibliotheek. De NV Bergkwartier, eigenaar van het oude bankgebouw, heeft bij die ontwikkeling een prominente rol.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie