HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Bibliotheek Gelderland Zuid en het Regionaal Archief Nijmegen
15-07-2011
Bibliotheek Gelderland Zuid en het Regionaal Archief Nijmegen (RAN), buren aan de Mariënburg in het centrum van Nijmegen, kondigen aan intensiever te gaan samenwerken, vooralsnog met het opnemen van collecties in elkaars catalogus en wisselende presentaties.
De collectie van het Regionaal Archief is sinds kort ook te raadplegen in de online catalogus van Bibliotheek Gelderland Zuid. De bibliotheek kan zo haar klanten die specifiek zoeken naar informatie over de geschiedenis van Nijmegen en omstreken van dienst zijn. Voor het archief betekent dit dat de meer dan 20.000 titels door een groter publiek gezien worden. De boeken en tijdschriften van het RAN worden overigens niet uitgeleend maar zijn in te zien in de studiezaal van het Regionaal Archief.

De samenwerking tussen bibliotheek en archief krijgt ook vorm in de pas heringerichte hal van de centrale bibliotheek De Mariënburg. Hier verzorgt het archief een presentatiewand waarop historische onderwerpen worden geïllustreerd met foto’s en beeldmateriaal. Door QR-codes op de wand te scannen met een smartphone komt men op websites met meer informatie. Op dit moment is het thema van de presentatie ’75 jaar Waalbrug’.

De verwachting is dat het archief en de bibliotheek in de toekomst op meer vlakken zullen gaan samenwerken, zo valt te lezen in het persbericht van de gemeente Nijmegen.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie