HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SIOB kondigt online kennisplatform aan
17-07-2011
Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) kondigt aan tegen het eind van dit jaar een online kennisplatform in bedrijf te willen hebben. Het zou gaan om een  'modern 2.0 kennis- en innovatienetwerk'  waar bibliotheekprofessionals kennis en ideeën kunnen uitwisselen of ontwikkelen, openbaar of in een meer besloten omgeving.
Het moet een platform worden waar mensen zowel voor specifieke onderwerpen en projecten terecht kunnen als voor meer algemene onderwerpen. Het netwerk faciliteert de verschillende vakberaden om ideeën te ontwikkelen met collega's. Voordeel van het kennis en ideeën delen in een groter verband is dat er meer mensen constructief kunnen meedenken of gebruik kunnen maken van de kennis, aldus het SIOB.

Het SIOB ontwikkelt de site in overleg met VOB, B.nl, Stichting PSO's en MCN. Met het kennis- en innovatienetwerk wil het SIOB innovatie van onderaf stimuleren, kennis bevorderen en draagvlak creëren voor nieuwe ideeën.

Onderzocht wordt nog of er vormen van samenwerking mogelijk zijn tussen dit nieuwe platform en het bestaande ning-platform Bibliotheek 2.0, waarbij beide platformen elkaar kunnen aanvullen cq versterken.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie