HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
QR-tentoonstelling in Koninklijke Bibliotheek
21-07-2011
Tot en met 4 september is in de Koninklijke Bibliotheek een tentoonstelling te zien waarbij gebruik gemaakt wordt van QR-codes. Aan deze tentoonstelling nemen veertien organisaties deel die alle gehuisvest zijn in het KB-gebouw aan het Prins Willem-Alexanderhof in Den Haag.
Het is de bedoeling dat de bezoekers met hun eigen smartphone de QR- code scannen en zo kennismaken met websites, filmpjes en andere speciale projecten van een van de instellingen in het gebouw. Met de QR-expo wil de Koninklijke Bibliotheek laten zien wat er zich allemaal binnen haar muren afspeelt. Op de posters op de tentoonstelling zijn QR codes te zien die elk verwijzen naar een site, filmpje of een speciaal project van een van de instellingen in het KB-gebouw. Op deze manier komt de bezoeker meer te weten over organisaties en activiteiten in het KB-gebouw en komt men in contact met de meest bijzondere schatten van het Nederlands cultureel erfgoed. aldus de KB.

Andere organisaties die naast de KB meedoen aan de tentoonstelling zijn: het Biografisch Portaal, Centraal Bureau van Genealogie, CODART, De Verdieping van Nederland, Europeana, Huygens ING, Kinderboekenmuseum, Letterkundig Museum, Nationaal Archief, Museum Meermanno – Huis van het Boek, Nederlands Muziek Instituut, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie