HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Boek1boek genomineerd voor Nationale Alfabetiseringsprijzen 2011
24-07-2011
Het Heerlense project Boek1boek behoort tot de genomineerde projecten voor de Nationale Alfabetiseringsprijzen 2011, die op 8 september worden uitgereikt tijdens de Week van de Alfabetisering.
Boek1boek is genomineerd voor een vakprijs in de categorie 'Maatschappelijke instellingen' . Er worden verder ook nog prijzen uitgereikt in de categorieën 'Bedrijven' en  'Onderwijsinstellingen'.  Boek1boek is nog in de race voor de prijs samen met het project  De Welplaat, de tweede genomineerde op de shortlist in de categorie Maatschappelijke instellingen.

Over Boek1boek wordt op de website van de Alfabetiseringsprijzen gemeld:  'Door het project steeg het percentage kinderen dat een boek leende naar 100 procent. De citoscores voor taal gingen meetbaar omhoog. De site komt in het najaar van 2011 landelijk beschikbaar voor bibliotheken en basisscholen.'

Inmiddels lopen er pilots met Boek1boek in verschillende plaatsen in Overijssel, in Roosendaal en in Almere. Tilburg start binnenkort met een pilot en ook in Rotterdam zal in het nieuwe schooljaar op grote schaal van start worden gegaan met een proefproject van het door SCHUNCK* Heerlen bedachte concept.

De Nationale Alfabetiseringsprijzen worden  in opdracht van het ministerie van OCW georganiseerd door CINOP.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie