HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook Gouda heeft Plug-In bibliotheek
29-07-2011
Afgelopen maandag werd in Gouda de tweede Plug-In bibliotheek van Nederland geopend. Begin dit jaar werd het concept in Rotterdam ten doop gehouden.
De Bibliotheek Gouda is de tweede pilotbibliotheek van die meedoet aan het project van ProBiblio om ervaring op te doen met het nieuwe bibliotheekconcept. De Plug-In heeft in Gouda een plek gekregen in het dienstencentrum in de wijk Goverwelle. Wijkbewoners kunnen 51 uur per week in de onbemande bibliotheek terecht voor het lenen en retourneren van materialen. Als zij vragen hebben kunnen zij die via het zogenoemde ‘audioloket’ aan een bibliotheekmedewerker stellen. Naast dit audioloket is de Plug-In bibliotheek voorzien van een Rotunda, een digitale etalage en iPads waarmee men zowel kan zoeken in catalogi als ontspannen met apps. De eerste drie maanden zullen bibliotheekmedewerkers de gebruikers van de Plug-In bibliotheek in Bibliotheek Goverwelle wegwijs maken.

De bibliotheek heeft van de Plug-In bibliotheek een fotoalbum aangelegd dat hier te bekijken is. Zie ook de berichtgeving over de opening van de eerste Plug-In bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie