HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
De grote zaal groot succes bij scholieren
01-08-2011
Het Nederland Leesboek van 2010 werd op Scholieren.com bijna 50.000 keer gedownload.
Van het boek van Jacoba van Velde bevond zich voorheen slechts één boekverslag op Scholieren.com. De actie Nederland Leest maakte dat het boek populair werd bij leerlingen van 4-havo en 4-vwo. Het boek werd klassikaal gelezen en dat zorgde ervoor dat het boek terechtkwam op de 37ste plek, met bijna 50.000 downloads, terwijl het aantal boekverslagen steeg tot zeven, zo meldt Scholieren.com in een persbericht.

In haar boekverslag schijft Krista: ‘Het verhaal was echter veel leuker dan ik gedacht had. De eerste paar bladzijdes vond ik maar saai, terwijl toen ik het boek verder begon te lezen het me echt aan het denken zette over wat nou precies de zin van het leven is als je uiteindelijk toch doodgaat.’

Jaarlijks publiceert Scholieren.com een top 100, de Scholieren.com Ranglijst, die net als vorig jaar wordt aangevoerd door Het gouden ei (Tim Krabbé). Hella Haasse’s Oeroeg, in 2009 door de bibliotheken in het kader van Nederland Leest aan de leden geschonken, staat nog altijd in de top 10. Dit jaar staat bij de actie Nederland Leest (die van 21 oktober tot en met 18 november gehouden wordt) Remco Camperts Het leven is vurrukkulluk centraal: momenteel neemt het boek de 72 ste plaats in de top 100 in.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie