HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OCLC Board of Trustees betrekt deelnemers in selectieprocedure
03-08-2011
De OCLC Board of Trustees gaat OCLC deelnemers betrekken bij het proces om een opvolger te vinden voor CEO en president Jay Jordan, die heeft aangekondigd eind juni 2012 met pensioen te gaan.
Er is een selectiecommissie samengesteld die het proces zal leiden om een nieuwe bestuurder van het coöperatief te vinden. De leden van de commissie zijn:

• Voorzitter, Sandy Yee, decaan van de Wayne State Universiteitsbibliotheken en bibliotheek- en informatiediensten
• Ed Barry, president emeritus van de Oxford University Press
• Maggie Farrell, decaan van de bibliotheken van de Universiteit van Wyoming
• Bernadette Gray-Little, hoofd Universiteit van Kansas
• Kathleen Imhoff, bibliotheekconsultant
• David Lauer, voormalig president en COO van Bank One, NA
• James Neal, vicepresident Informatiediensten en universiteitsbibliothecaris aan de Columbia Universiteit
• Elisabeth Niggemann, algemeen directeur van de Duitse Nationale Bibliotheek

De OCLC Board heeft het executive search bureau Heidrick & Struggles ingehuurd om het zoekproces te helpen. De commissie zal een plan ontwikkelen en begeleiden om zeker te stellen dat de zienswijzen van de OCLC Board, deelnemers en medewerkers worden opgenomen in het zoekproces. De commissie zal samen met het bureau een tijdschema opstellen en een plan ontwikkelen om deze functie internationaal breed voor het voetlicht te brengen alsmede om interne kandidaten te overwegen.

De commissie vormt binnenkort een adviesgroep uit de gemeenschap die de OCLC deelnemers, medewerkers en brede bibliotheekgemeenschap in het proces zal betrekken om de volgende president te selecteren.
De adviesgroep uit de gemeenschap zal input geven voor het functieprofiel met daarin belangrijke eigenschappen, vaardigheden en andere overwegingen met betrekking tot kandidaten. De groep kan specifieke verwijzingen suggereren en zal samenwerken met de selectiecommissie om de belangen van de verschillende groepen, inclusief deelnemers en medewerkers, te vertegenwoordigen.

OCLC is opgericht in 1967, als organisatie zonder winstoogmerk en op basis van lidmaatschap, die diensten levert en onderzoek uitvoert ten behoeve van bibliotheken, met het doel voor iedereen de toegang tot informatie over de hele wereld te vergroten en de kosten hiervan terug te dringen. Meer dan 72.000 bibliotheken in 170 landen gebruiken OCLC diensten voor het vinden, verwerven, catalogiseren, uitlenen en conserveren van hun materialen. Onderzoekers, studenten, docenten, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers en andere informatiezoekers maken gebruik van de OCLC diensten om bibliografische informatie, samenvattingen en fulltext-informatie op te vragen, waar en wanneer ze die maar nodig hebben. OCLC en de deelnemende bibliotheken werken samen aan het vormen en onderhoud van WorldCat, de grootste online database voor het ontdekken van bibliotheekbronnen. In Nederland verzorgt OCLC de gemeenschappelijke informatie-infrastructuur, met onder meer het GGC, de NCC, IBL-diensten en PiCarta.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie