HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kindermediaweek van 3 tot en met 9 september
04-08-2011
Van 3 tot en met 9 september 2011 zal de eerste Kindermediaweek plaatsvinden, tijdens welke talloze activiteiten worden georganiseerd rond audiovisuele media voor kinderen.
Kindermediaweek van 3 tot en met 9 september
Er zijn activiteiten als de Kindermediatop (4 september) waar kinderen hun mening geven over media en het Mediasmarties Fan Festijn. Op scholen, bij de kinderopvang/BSO en in bibliotheken kunnen kinderen deelnemen aan Kindermediaweek-activiteiten. Het is de bedoeling dat de Kindermediaweek een jaarlijks evenement wordt, dat plaatsvindt in de eerste week na de zomervakantie.

In bibliotheken worden tijdens de Kindermediaweek drie boekverfilmingen centraal gesteld: Iep! (vanaf 4 jaar), Foeksia de miniheks (vanaf 6 jaar) en Timboektoe (vanaf 9 jaar). Daarnaast kunnen jonge kinderen in de bibliotheek zich laten vermaken door gedigitaliseerde prentenboeken. Bibliotheken kunnen via Mediasmarties promotiepakketten bestellen die via NBD|Biblion worden geleverd, en er is online een ´activiteitenpakket´ (PDF) beschikbaar.

De Kindermediaweek wordt georganiseerd door Mediasmarties, de online gids voor geschikte kindermedia, bedoeld voor ouders, kinderen, opvoeders, grootouders, mensen werkzaam in de kinderopvang, scholen en centra voor jeugd en gezin. Mediasmarties is een onafhankelijke en niet commerciële organisatie die in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een driejarige pilot uitvoert.

Cathy Spierenburg, programmamanager van Mediasmarties, over de Kindermediaweek: 'De Kinderboekenweek is al meer dan 55 jaar bijzonder succesvol. Maar kinderen houden ook van audiovisuele media, ze genieten ervan. Volwassenen nemen dit waar, maar realiseren zich nauwelijks de impact. Een week lang bijzondere aandacht voor de impact van kindermedia en attentie voor de aantrekkelijke en goede kanten is dan ook noodzakelijk. We kiezen voor begin september omdat kinderen wekenlang vrij zijn geweest en media een belangrijk tijdverdrijf zijn.'


Bibliotheken krijgen het overigens druk in de eerste helft van september, want in diezelfde periode vinden ook nog de Week van de Alfabetisering (5-11 september) en het Festival van het Leren (10-16 september) plaats, waarin ook veel bibliotheken participeren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie