HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering website Week van de Mediawijsheid 2011
04-08-2011
Onlangs is de nieuwe website gelanceerd van de Week van de Mediawijsheid 2011: www.mediamasters2011.nl. De Week van de Mediawijsheid is een terugkerende campagne om meer aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. De week wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, in de periode 21-27 november. 
Lancering website Week van de Mediawijsheid 2011
Op deze website is informatie te vinden over de campagne en over hoe scholen en bibliotheken zich kunnen aanmelden voor deelname. 

Het thema dit jaar is media-opvoeding. Kinderen komen dagelijks in aanraking met allerlei soorten media: tv, games, internet, social media etc. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken leren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid zich bewust te worden van de mogelijkheden én risico’s. Hiervoor biedt Mediawijzer.net basisscholen een spannende, levensechte media-ervaring aan: MediaMasters2011. Kinderen in groep 7 ervaren hoe ze kritisch naar media kunnen kijken en de effecten en mogelijkheden van media kunnen begrijpen.

Voor bibliotheken die zich reeds hebben aangemeld is vanaf 29 juli een online toolkit beschikbaar. Op 29 juli hadden zich 172 bibliotheken en filialen aangemeld, die een inlogcode voor deze online toolkit hebben ontvangen. In deze toolkit is o.a. informatie te vinden over hoe zij scholen kunnen ondersteunen bij MediaMasters, tips voor activiteiten, digitaal promotiemateriaal en een overzicht van deelnemende scholen en bibliotheken.

De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van Mediawijzer.net. Mediawijzer.net is in 2008 door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin opgezet als mediawijsheid expertisecentrum om Nederlandse burgers en organisaties mediawijs te maken. Het is een samenwerkingsverband van omroeporganisatie NTR, Stichting Kennisnet, Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en ECP-EPN, platform voor de Informatie SamenlevingPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie