HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Luisterboek populair in vakantietijd
04-08-2011
Cijfers van de grootste uitgevers van luisterboeken geven over het afgelopen jaar een groei weer van ongeveer 20%, zo meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag.
Vooral vakantieperiodes staan garant voor een flinke piek, zo blijkt uit cijfers van GfK Retail & Technology. Op menige lange rit worden gesproken boeken verslonden. Maar niet alleen tijdens de reis, ook op de bestemming zelf blijkt het luisteren naar een boek geliefd. Doordat veel mensen een smartphone of een mp3 speler hebben, wordt het je laten voorlezen steeds gemakkelijker en populairder, aldus de CPNB.

Ook Festival De Parade speelt op deze ontwikkeling in. Van 5 augustus tot en met 21 augustus staan op De Parade in Amsterdam weer de Luisterbomen, een ontwerp van Piet Hein Eek, ruim viereneenhalf meter hoog, dat plaats biedt aan acht mensen tegelijk. Door de unieke techniek lijkt het net alsof je naast de verteller zit. Er is een gedichtenboom met de beste gedichten van Nico Dijkshoorn, een columnboom met de leukste vakantieverhalen van onder anderen Aaf Brandt Corstius en Herman Koch, en een speciale Luisterboom voor kinderen, waar men kan luisteren naar Ziezo-tjes voorgelezen door Annie M. G. Schmidt. Van 3 t/m 5 september staan de Luisterbomen op Manuscripta, het boekenfestival op het Westergasterrein in Amsterdam.

Overigens maakte Boekblad vandaag ook melding van de oprichting van een nieuwe luisterboekenuitgeverij. De uitgeverij, met de naam Uitgeverij Meesterwerk, wordt opgestart door Kees Schafrat, directeur van Boekhandel Broekhuis en eigenaar van Heartland Studio in Amsterdam, waar hij de afgelopen vijf jaar voor diverse uitgevers meer dan 150 luisterboekproducties verzorgde. Uitgeverij Meesterwerk gaat de luisterboeken aanbieden als download-only en wil zich met name richten op klassiekers uit het fin de siècle en de modernen. De uitgever verwacht in elk geval twintig producties per jaar te kunnen uitbrengen, aldus het bericht in Boekblad (inloggen noodzakelijk).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie