HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Burgerinitiatief behoud Bibliotheek De Schooten
05-08-2011
Een inwoner van De Schooten is een actie begonnen om te voorkomen dat de bibliotheekvestiging in deze wijk van Den Helder gesloten wordt.
De Schooten is de kleinste vestiging van KopGroep Bibliotheken. Door gemeentelijke bezuinigingen is het niet meer mogelijk om in iedere woonwijk een bibliotheek open te houden. Op 13 juli noemde directeur Mannes Westra dit in Den Helder Actueel ‘een trieste constatering, maar in de huidige situatie een onvermijdelijke stap’. In hetzelfde artikel staat dat voor de medewerkers van de bibliotheek binnen de organisatie passende werkzaamheden gezocht zullen worden, maar Westra kan niet garanderen dat de financiële tegenspoed het hoofd geboden kan worden via natuurlijk verloop.

Hoewel sluiting van de Bibliotheek De Schooten niet te vermijden lijkt, is wijkbewoner Tom Roos tegen de actie een petitie begonnen. In Den Helder Actueel van 4 augustus zegt hij: ‘Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van deze bibliotheek, dus het is voor veel mensen heel vervelend als die gesloten wordt.’

De petitie kan hier getekend worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie