HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jacques Malschaert nieuwe directeur/bestuurder Bibliotheekservice Fryslân
08-08-2011
Per 1 september 2011 wordt Jacques Malschaert de nieuwe directeur/bestuurder van Bibliotheekservice Fryslân, zo meldt Bibliotheekservice vandaag. Hij volgt Jellie Tiemersma op, die per 1 juli afscheid nam als directeur van Bibliotheekservice Fryslân.  Malschaert gaat zich de komende periode richten op de ontwikkeling en uitvoering van een vernieuwd strategisch beleid voor de Bibliotheekservice Fryslân.
Jacques Malschaert was de afgelopen jaren directeur van diverse theaters, bibliotheken en andere culturele instellingen. Hij heeft de laatste tien jaar binnen en buiten de bibliotheeksector gewerkt als adviseur/consultant van Acta-Cultuur, adviesbureau BMC Interlink. In de bibliotheekbranche heeft Malschaert diverse management- en directiefuncties vervuld. Zo was Malschaert werkzaam voor onder andere ProBiblio, Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen, NBD/Biblion en NBLC systemen.

De komende jaren zal Jacques Malschaert zich richten op de ontwikkeling van strategisch beleid voor de organisatie, vastgelegd in een nieuw beleidsplan voor de komende jaren. In een veranderende bestuurs- en toezichtstructuur van de BSF krijgt hij de taak om te zoeken naar nieuwe partnerorganisaties en inhoud te geven aan cultureel ondernemerschap voor de Bibliotheekservice Fryslân, aldus het persbericht van Bibliotheekservice Fryslân.

Enkele weken geleden werd nog gemeld dat Malschaert per 1 september samen met Hans Veen op interim-basis gedurende zes maanden het directeurschap van de Bibliotheek Eindhoven over zou gaan nemen van Thijs Torreman. Torreman is opgestapt omdat hij zich niet kon verenigen met de bezuinigingen op de Bibliotheek Eindhoven.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Irene Annegarn
12-8-2011 16:41
Welgefeliciteerd, Jacques!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie