HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Drie boekhandels introduceren op Manuscripta uitgeefpilot
11-08-2011
Tijdens Manuscripta, de traditionele opening van het nieuwe boekenseizoen, wordt op 4 september a.s het officiële startschot gegeven van een pilot van de boekhandels Paagman Den Haag, Plantage Benissimo en Plantage Vermeer waarbij mensen  via de nieuwe publicatieplatformen van de boekhandels hun eigen boek kunnen publiceren.
Het manuscript kan worden uitgebracht als paperback en/of e-book. Het boek is na publicatie verkoopbaar via alle boekwinkels van Nederland, zo wordt gemeld op de Manucripta-website.

De drie boekhandels willen met het initiatief met name plaatselijke en regionale auteurs de mogelijkheid bieden hun werk uit te brengen en te verkopen. De pilot krijgt vorm in samenwerking met internetuitgever en -drukker Mijnbestseller.nl.De Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) gaat het initiatief ondersteunen. De KBb gaat de pilot volgen, met de bedoeling om er een uitgewerkte case van te maken waar ook andere boekhandels hun voordeel mee kunnen doen. Zo gaat de KBb onder andere kijken naar de systeemeisen, de consequenties voor de organisatie, marketingaspecten en het business model.

Het idee is dat iedere schrijver in Nederland kosteloos zijn boek via de boekhandel kan publiceren en daarnaast de mogelijkheid krijgt om zijn boek in de boekhandel te plaatsen. De boekhandel doet geen inhoudelijke check of redactiewerk, zo wordt gesteld op de website van  Eburon.

'Ik krijg vaak auteurs op bezoek die een boek hebben geschreven en het graag via mijn winkel zouden verkopen,'  zegt Henk Goslinga van Plantage Vermeer op de website van Eburon. 'Dat is echter lang niet altijd mogelijk, want de condities van bestaande self publishing-platformen zijn voor mij als boekhandel doorgaans niet zo aantrekkelijk. Met de oplossing van Mijnbestseller.nl kunnen we wel een interessant alternatief aanbieden aan regionale auteurs.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie